Evenementen


Stage Maruchi Hapkido 

27 April 2024

 

s

 


Paasstage

30 Maart 2024

 

Ook tijdens de paastvakantie blijven we niet stilzitten: afgelopen weekend stond er bij Hapkido Herenthout een stage op de agenda. Met sessies rond klemmen, worpen en grondtechnieken was het gegarandeerd een heel leerrijke ervaring voor alle leden. Na de urenlange inzet heeft iedereen nu wel een verdiende vakantie verdiend.

 


Gala Dinner 2024

10 Februari 2024

 

m


Stage & Danexamens o.l.v. Meester Guy Kusters

09 & 10 December 2023

 

 

m


Korean Martial Arts Fusion weekend

02 & 03 December 2023

 

 

m


Familietraining

30 September 2023

 

 

m


Grootmeester Lee - Laatste Europese tour

13 November 2022

 

 

m


Op bezoek bij Maruchi Hapkido - Meester Karel Decatelle

06 November 2022

 

 

m


Familietraining 

01 Oktober 2022

 

 

m


Sparring seminar 2022 - Hapkido Herenthout

18 september 2022

 

Zondag rustdag? Niet voor deze mannen!

Meester Martijn, trainer bij Mudori Lanaken, gaf zondag een stage bij ons waar de nadruk lag op verschillende sparringstechnieken. Zowel rechtstaand als op de grond bouwden we verder op wat we eerder hebben gezien tijdens de zomerstage. 

 

Tijdens het seizoen 2022-'23 nemen we deze vorm van trainen meer op in ons curriculum. Elke laatste dinsdagtraining van de maand organiseren we een sparringstraining waarin we dit verder opbouwen.


Sparring seminar 2022 - Mudori Lanaken

17 juli 2022

 

 Afgelopen zondag organiseerde Mudori Lanaken een zomerstage onder leiding van meester Martijn. De focus lag op verschillende aspecten van sparring. In de voormiddag werd er aandacht besteed aan trap- en stootcombinaties, terwijl de namiddag was voorbehouden aan clinching en takedowns. Met vijtien gemotiveerde deelnemers uit vijf verschillende clubs was dit zeker een geslaagde editie. Bedankt en tot snel!

 

Afgelopen zondag organiseerde onze club een zomerstage onder leiding van meester Martijn. De focus lag op de verschillende aspecten van sparring. In de voormiddag werd er aandacht besteed aan trap- en stootcombinaties, terwijl de namiddag was voorbehouden aan clinching en takedowns. Met vijftien gemotiveerde deelnemers uit vijf verschillende clubs was dit zeker een geslaagde editie.


Gala-avond Hapkido Herenthout

07 mei 2022

 

10 jaar geleden ging onze club opnieuw open in 2012. Dat jubileum hebben we zeker gevierd! Een goed georganiseerd galabal op een prachtige locatie zorgde voor een zeer fijne avond.

 

Terugblikkend op de voorbije jaren vol mooie herinneringen en aandenkens die ons brengen waar we vandaag staan als club, kon de avond alvast niet meer stuk. Welverdiende diploma's werden uitgereikt na de schitterende examens die reeds zijn afgelegd in de loop van het afgelopen seizoen. Tot slot werden enkele leden nog extra in de bloemetjes gezet voor hun jarenlange inspanningen en lidmaatschap. Ook de trainersstaf werd verrast door haar leden met een zeer mooi gebaar!

 

Met een geweldige groep als deze gaan we vast en zeker nog eens 10 jaar door. Een gezellige bende die hecht aan elkaar hangt, zowel op als naast de mat, geeft ons de energie elke week het beste van onszelf te geven, omdat we weten dat we het van jullie terugkrijgen!

 

Bedankt!

HAPKI


Winterstage Hapkido Herenthout

21 november 2021

 

Een volledig weekend genieten van onze sport... meer kunnen we niet vragen! Zaterdag slaagde Manon voor haar keub-examen na een stevige training en zondag hebben we de draad weer opgenomen. Twee dagen vol energie gevolgd door een paar dagen recuperatie.

 

Er kwamen zeer speciale technieken aan bod in verschillende praktijkgerichte situaties maar bovenal hebben we het zondag gehad over zelfverdediging op zich. De deskundige uitleg in dit thema werd voorgedragen door Peter, waarvoor hartelijk dank!


Belgium Hapkido Meeting 2021

07 oktober 2021

 

Van een interessante kennismaking met de verschillende Koreaanse vechtsporten en -stijlen tot een leerrijke ervaring in een namiddag vol sport en plezier! Na het wegvallen van enkele edities zijn we eindelijk nogmaals kunnen samenkomen.

 

Onder de ervaren leiding van maar liefst twaalf trainers, elk meester in hun vak, werd het opnieuw een topherinnering. Nu is het alweer uitkijken naar en afwachten tot de volgende meeting.


Haedong Kumdo Trainingsweekend - Mudori Lanaken

30 en 31 oktober 2021

 

Haedong Kumdo meets Hapkido... Gespreid over twee dagen en vier seminars hebben onder andere onze hapkidoleden een introductie gekregen tot de wondere wereld van Haedong Kumdo. Ook in de andere richting hebben de beoefenaars van de Koreaanse zwaardkunst een kennismaking gehad met Hapkido.

 

Onder leiding van Mudori Lanakens trainer Harrie Beckers werd het een zeer succesvol weekend dat tot in de puntjes verzorgd is. De verschillende seminars brachten de twee Koreaanse sporttakken met elkaar in contact. Sportclubs vanuit alle uithoeken van België en Nederland waren gerepresenteerd. Wat een interessante stage om een nieuw seizoen op verder te bouwen!


Familietraining

19 oktober 2019

 

Na de succesvolle eerste familietraining, volgt ook een tweede leuke, leerrijke en talrijke training onder leiding van meester Nick De Busser. De opkomst was enorm en we zijn blij enkele proevers van het hapkido nu vaste leden te noemen. Met traptechnieken, stoottechnieken, een stevige opwarming en 3 interessante workshops omtrent jezelf verdediging in verschillende gevaarlijke situaties hebben we de twee uurtjes zonder moeite kunnen vullen.

 

De energie van de groep draagt de familietraining. Zowel de hapkido-beoefenaars als de hapkido-ontdekkers hebben veel opgestoken tijdens de training. Bedankt voor de inzet, de energie en de geweldige sfeer.

 

Tot volgend jaar, HAPKI!


Seminar o.l.v. meester Guy Kusters

10 maart 2019

 

Op zondag 10 maart organiseerde Mudori Lanaken een internationaal seminar onder leiding van Kwanjangnim Guy Kusters. De 6 uur durende stage werd gevolgd door een zwaar examen voor de promotie naar een zwarte gordel voor Nick en Ben De Busser.

 

Na een lange serie verdedigingen op mes, een stevige trapsessie, rol- & valtechnieken, uitgebreide stoottechnieken en een zeker en vast niet te vergeten lekker middagmaal kunnen we met een positieve blik terugkijken op deze leerrijke en geweldige ervaring. Helemaal uit Zuid-Korea kwam grootmeester Guy Kusters het seminar geven, hetwelk we met open armen ontvingen. We kijken er naar uit in de toekomst nog vaak deel te nemen aan dit soort evenementen.


Familietraining 

19 januari 2019

 

De allereerste familietraining is een feit, een initiatief dat we nog jaren willen doorzetten. Met een goede opkomst en een gevulde dojang werd de training voor familie en vrienden meteen een schot in de roos.

 

Na een korte maar stevige opwarming en stretching hebben we hapkido aan de man gebracht. Basistechnieken werden aangeleerd en ingeoefend op verschillende vlakken en domeinen, gaande van rollen & vallen naar gewrichtsverdraaiingen en traptechnieken. 


Seminar o.l.v. meester Yves Coox

01 december 2018

 

Met veel dank aan meester Yves Coox, hebben we vandaag een zeer leerzaam seminar kunnen bijwonen te Herenthout. De sportieve instelling van de club en de leergierigheid van de sporters zorgden dan ook voor een zeer enthousiaste training.


Belgian Hapkido Meeting 2018

06 oktober 2018

 

Voor de derde keer op rij werd de hapkido-bijeenkomst een groot succes. Een stage die wederom werd georganiseerd door Hans Balcaen en bijgewoond werd door vele hapkidoclubs verspreid over België. Hapkido Herenthout nam deel aan deze geweldige beweging binnen het hapkidolandschap, waar we veel geleerd hebben.

 

 

De lesgevers Frankie Lacroix, Lennart Van De Vel, Yves Coox, Pieter Kamoen, Yannick Chimienti, Jelle Hermans en Alfred Laseure worden allemaal van harte bedankt dit mede mogelijk te maken. We kijken er alvast naar uit volgende editie weer van de partij te zijn.


Demonstratie - GOC ter Voncke

17 juni 2018

 

Tijdens de vrijetijdsbeurs van Herenthout komen verschillende hobby- en sportclubs uit alle takken van de sportwereld samen om zich bekend te maken aan het publiek. Ook Hapkido Herenthout was van de partij met een standje van formaat.

 

Als enige club hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt, in overleg met de organisatie, om hapkido duidelijk te maken door er een demonstratie aan te koppelen. Deze demonstratie werd door enkele van onze leden uitgewerkt en gegeven om de theorie in praktijk om te zetten. Een beeld zegt natuurlijk veel meer dan duizend woorden!


Belgian Hapkido Meeting 2017

28 oktober 2017

 

Evenals vorig jaar kent ook vandaag de Belgian Hapkido Meeting een geweldige opkomst. Het in Mechelen georganiseerde hapkido-evenement biedt een unieke kans bij te leren over hapkido en de verschillende stijlen die er bestaan. Deze kans grijpen we om met een zo groot mogelijke delegatie aanwezig te zijn en zo veel mogelijk op te steken.

 

De lesgevers Rony Dassen, Yvan De Wever, Frankie Lacroix, Steven Dassen, Lennart Van De Vel en Yves Coox worden allemaal van harte bedankt dit mede mogelijk te maken.


Seminar o.l.v. meester Guy Kusters

19 februari 2017

 

Een leerrijke namiddag omschrijft nog niet de helft van de ervaringen die we vandaag hebben opgedaan. De training voorzien door grootmeester Guy Kusters gaf de leden van Hapkido Herenthout een bredere kijk op hapkido. Nieuwe technieken, een stevige opwarming en een cultureel interessante achtergrond maken de perfecte combinatie!


Belgian Hapkido Meeting 2016

08 oktober 2016

 

 

Hans Balcaen dankt alle lesgevers en clubs om de deelname aan zijn georganiseerd evenement binnen de hapkidowereld. Als club willen we hem ook bedanken om deze mogelijkheid open te stellen voor de hapkidoclubs in België om te leren van elkaar en elkaars ervaringen. Een evenement dat draait om openheid, leergierigheid en respect maar bovenal om hapkido brengt ons allemaal een stapje dichter bij elkaar.

 

De lesgevers Rony Dassen, Steven Dassen, Frankie Lacroix, Yvan De Wever, Guy Kusters, Yves Coox en Lennart Van De Vel worden allemaal van harte bedankt dit mede mogelijk te maken.